Kotisivu > Atk ja verkko > Sähköinen viestintä > IRC ja muut keskustelukanavat > [Hakemisto]

 

*    #sirius - Suomalainen tähtiharrastuskanava

Taustaa

IRC-kanava on alunperin Jyväskylän Siriuksen omiin yhteydenpitotarkoituksiinsa perustama keskustelukanava, joka sittemmin on laajentunut kattamaan kaikki suomalaisia tähtiharrastajia. #sirius näki päivän valon syksyllä 1994.

Kanava oli alkuu aktiivinen, mutta talvikaudella 1996-97 kanava oli melko kuollut. Säännölliset kokoontumiset saatiin taas käyntiin huhtikuussa 97. Sen jälkeen kanavan on kansoittanut suurelta osin uudet kasvot.

Kanava tarjoaa mahdollisuuden suomenkieliseen jutusteluun tähtiharrastuksesta. Etukäteen sovittuina aikoina kanavalla pidetaan kokouksia, joihin kaikki kiinnostuneet voivat osallistua, yleensä on olemassa joku teema keskustelun pohjaksi.

Kokoukset

Kokousaika: Maanantaisin klo 21-24

Tämä aika on toistaiseksi voimassa. Aika ajoin voidaan kanvalaisten voimakkaasta painotuksesta järjestää äänestys uudesta kokousajasta.

#sirius-kanavalla tapaa suomalaisia Internetissä pyöriviä tähtiharrastajia myös mitä ihmeellisimpinä aikoina kokousaikojen ulkopuolellakin. Nykyään kyllä harvemmin.

Postituslista

Kanavalla on oma postituslista ircsirius-l@ursa.fi, jota käytetään satunnaisesti lähinnä kanavan tapaamisista tiedottamiseen.

Tapaamiset

Livenä #sirius-kanavalaiset tapaavat tähtiharrastustapahtumissa, erityisesti Cygnus-kesätapahtumissa. Perinteisesti tapahtumassa on järjestetty lentopallo-ottelu #sirius vastaan muu maailma.


Viimeisin päivitys: 28.8.2000

Tätä sivustoa ylläpitävät:
Veikko Mäkelä, Veikko.Makela@ursa.fi
Mika Pirttivaara, Mika.Pirttivaara@ursa.fi

 :

 :

 :

 :

 :

 
Kotisivu > Atk ja verkko > Sähköinen viestintä >
IRC ja muut keskustelukanavat > #sirius >
[Hakemisto]

#sirius-kanavan jäseniä

Botit