TÄHTITIETEEN HARRASTUKSEN
KANSALLINEN KOTISIVU

[ENG] Finnish Amateur Astronomy homepage

Suomessa tähtitieteen harrastus on varsin suosittua. Maassamme on noin 30 tähtitieteellistä yhdistystä ja kerhoa. Arviolta harrastajia on noin 10 000, mikä lienee asukasluvun suhteen maailman suurimpia. Suomen suurin yhdistys Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry kuuluu maailman 20 suurimman yhdistyksen joukkoon alalla.

Tähtiharrastusta voi harjoittaa monin tavoin. Valtaosa harrastajista tyytyy ihailemaan silloin tällöin tähtitaivasta sekä seuraamaan alan lehtiä ja kirjallisuutta. Jotkut haluavat harrastaa vieläkin aktiivisemmin. He tekevät havaintoja taivaan kohteista ja ilmiöistä, rakentavat omia havaintolaitteita ja osallistuvat yhdistystoimintaan. Joillakin aloilla suomalaiset harrastajat ovat saavuttaneet kansainvälisestikin merkittäviä tuloksia.


* Uutta

* Hakemisto

* Info

*

Avaruustekniikka
Tutkimus, yritykset, harrastajat

*

Tiede ja tutkimus
Yleistä, tutkimus, historiaa

*

Opetus ja valistus
Koulut, planetaariot, kurssit

*

Yhdistykset
Yhdistykset, kerhot, toiminta

*

Harrastus
Havainnot, kaukoputket, tähtitornit

*

Atk ja verkko
Verkko, osoitteet, ohjelmat

*

Julkaisu ja viestintä
Lehdet, kirjastot, TV

*

Ajankohtaista
Uutiset, tapahtumat, uutta

*

Linkit ja tietokannat
Linkkikokoelmat, hakemistot, tietokannat


6.1.2005: Tähtiharrastuksen kansallista kotisivua päivitetään tällä hetkellä harvoin. Viimeisimmät päivitykset löydät Uutta-sivulta. Tavoitteenani on siirtyä lähitulevaisuudessa tietokantapohjaiseen hakemistoon, jolloin sivusto siirtyy Ursan ylläpitämälle palvelimelle ja osoite muuttuu.

Viimeisin päivitys: 6.1.2005

Tätä sivustoa ylläpitää:
Veikko Mäkelä, Veikko.Makela@ursa.fi