1992 Raamatun HTML-versiosta

Allekirjoittanut muunsi Raamatun tekstin HTML-muotoon Kirkon keskusrahaston toimittamien ja siitä Jouni Karvon tekstimuotoon muuttamien tiedostojen pohjalta. Mikäli huomaat virheitä tai eroavuuksia verrattuna paperimuotoiseen Raamattuun, lähetä asiasta postia osotteella Markus.Peuhkuri@hut.fi.

Tietoa linkeistä ja ankkureista

Perustiedosto on Raamattu.html, josta on linkit Vanhaan (VT.html) ja Uuteen (UT.html) Testamenttiin sekä selitysosiin. Raamatun teksti on jaettu luvuittain tiedostoihin. Jokainen jaenumero on ankkuri, jonka nimenä on jaenumero. Raamatun kohtiin voidaan viitata seuraavalla tavalla:
Kirja.X.html#Y
missä "Kirja" on virallisesti käytetty lyhenne (kts. lyhenteet.html), josta on poistettu välilyönnit ja pisteet. "X" on luvun tai psalmin numero ja "Y" on jae.

Käännöksessä käytetyt rinnakkaispaikkaliitteet ja kommentit ovat myös tässä versiossa mukana kunkin luvun lopussa, vaakaviivalla erotettuna tekstistä. Tekstissä jakeen numero on linkki rinnakkaispaikkaviitteisiin, jos näitä on. Kommentit on ilmaistu kussakin jakeessa jaenumeron jälkeen ympyrän sisässä olevalla "i"-kirjaimella graafisessa versiossa, tekstipohjaisilla näytöillä kohdassa on hakasuluissa oleva "i". Tämä, samoin kuin jakeessa mahdollisesti oleva "*"-merkki, on linkki kommenttiin.

Sekä rinnakkaispaikkaviite- että kommenttilistassa olevat jaenumerot ovat linkkejä k.o. kohtiin samoin kuin paikkamääreet ovat linkkejä. Jakeen rinnakkaispaikkaviitteiden ja kommenttien ankkurit ovat "vX" ja "kX" vastavasti.

Kukin väliotsikko on numeroitu juoksevalla numerolla alkaen kirjan alusta, ankkuri on "oX".


Espoossa 18.11.1994
Markus Peuhkuri